miércoles, 29 de agosto de 2012

Hockey Patines: Noticia remitida por el Enrile PAS Alcoy

El preparador físic Saül Ramírez realitza un estudi antropomètric de la plantilla de l’Enrile PAS Alcoi

Els resultats aprofitaran per millorar el rendiment de cada jugador i evitarà possibles lesions.

La ciéncia al servei de l’esport, també per a l’Enrile PAS Alcoi. El preparador físic y col.laborador del Centre d’Investigació de l’Esport de la Universitat Miguel Hernández d’Elx, Saül Ramírez, ha completat ja un estudi antropomètric de tots els jugadors de la primera plantilla de l’Enrile PAS Alcoi.

Estes medicions consisteixen a fer una valoració de la composició corporal. “Efectivament –diu Saül Ramírez- estimem la masa muscular, la masa grasa i la masa  ósea individualment per jugador”. Quan es tenen tots els resultats, s’analitza un per un i s’elabora un informe per a treballar en cada esportista en allò que més falta li fa.  Alguns necessitaran baixar la masa grasa, altres necessitaran augmentar la masa muscular. Per al preparador físic “es tracta en definitiva de buscar un treball el més individualitzat possible per a extraure el màxim rendiment de cada esportista”. 

Saül Ramírez, que en estos moments investiga estos aspectes de l’esport, ens detalla altres avantatges de les medicions antropomètriques: “quan el jugador ha aconseguit el seu objecitu, es a dir, tindre la masa grasa o la masa muscular adeqüada per a l’hoquei sobre patins és més difícil lesionar-se i és més que probable que el seu rendiment siga millor”. 

El preparador físic Saül Ramírez farà un seguiment durant la temporada dels resultats aconseguits en estes medicions. 

Per a més informació sobre els estudis antropomètrics i el treball  i les investigacions de Saül Ramírez pot adreçar-se a la següent pàgina web: www.saulramirez.es